Thursday 10 June 2010

အဆီက်လုိသူမ်ားအတြက္ အေထာက္အကူျပဳ နည္းလမ္းမ်ား

အဆီက်လိုသူမ်ားအတြက္ အေထာက္အကူျပဳသည့္ နည္းလမ္းမ်ား


သင့္ရဲ့ ခႏၶာကိုယ္ဟာ ၀လာရင္ ေရာဂါေပါင္းစံု ၀င္လာမယ္ဆိုတာ သိမွာပါ။ ဒါေၾကာင့္ ဒီတစ္ခါေတာ့ သင့္ရဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းရာမွာ လြယ္ကူစြာနဲ႔ အေထာက္အကူျပဳမယ့္ နည္းလမ္းတိုေလးမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ ကြ်န္ေတာ္အရင္တင္ခဲ့တဲ့ ေဆာင္းပါးထဲက နည္းေတြနဲ႔ ေပါင္းလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

(၁) သၾကားဓာတ္ျပင္းေသာ အခ်ိဳရည္မ်ားကို ေရွာင္ပါ။
အခ်ိဳရည္ေတြထဲမွာမွ ေျပာင္းဆန္ကေန ထုတ္ယူထားတဲ့ သၾကားဓာတ္ အရမ္းၾကြယ္၀တဲ့ corn syrup ဟာ ေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္လို႔ သိပၸံပညာရွင္မ်ား မၾကာေသးမီက ေတြ႔ရွိထားပါတယ္။ ၄င္းဟာ အခ်ိဳဓာတ္ အရမ္းမ်ားျပီး ကယ္လိုရီ အရမ္းမ်ားလို႔ နည္းနည္းစားမိရံုနဲ႔ မ်ားမ်ား ၀လာေစပါတယ္။ ၀ိတ္ခ်မယ္ဆိုေပမယ့္ ဒါမ်ိဳးေရွာင္ဖို႔ တခါတေလ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေမ့ေနတတ္လို႔ သတိေပးလိုက္ရပါတယ္။ corn syrup ေတြက မ်ားေသာအားျဖင့္ မုန္႔တို႔ အသီးတို႔ကို အခ်ိဳရည္စိမ္ထားတဲ့ အရည္ေတြအျဖစ္ သံုးထားၾကပါတယ္။

(၂)ရယ္ဒီမိတ္ စားဖြယ္မ်ားကို ေရွာင္ပါ။
အလြယ္တကူ စားလို႔ရတဲ့ ဘာဂါ၊ အာလူးေၾကာ္၊ ေခါက္ဆြဲေျခာက္၊ ဆီေၾကာ္မုန္႔အမ်ိဳးမ်ိဳးဟာ အာဟာရတန္ဖိုး နိမ့္ပါတယ္။ ဆိုလိုတာက ကယ္လိုရီတန္ဖိုးသာမ်ားျပီး ဗိုက္တာမင္၊ သတၱဳဓာတ္နဲ႔ တျခား တန္ဖိုးရွိ အာဟာရဓာတ္မ်ား မပါ၀င္သေလာက္ကို နည္းလို႔ပါ။ ဒါေတြခ်ည္းပဲ စားရင္ ၀လာဖို႔ပဲ ရွိပါေတာ့တယ္။
ေနာက္ထပ္ဆိုးတဲ့ တစ္ခ်က္က အဲအစားအေသာက္ေတြဟာ သင့္ကို စြဲလမ္းေစပါတယ္။ အဆင္ေျပ လြယ္ကူ အရသာရွိျခင္း ဆိုတဲ့ အရည္အေသြးေတြနဲ႔ စြဲေဆာင္ထားႏိုင္ၾကလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အၾကံေပးလိုတာကေတာ့ မျဖစ္မေန အေနအထားမွာမွ ဒါေတြစားပါ။ တတ္ႏိုင္သမွ် သဘာ၀ အစားအေသာက္ေတြကိုပဲ စားၾကပါလို႔။ (ဒီေနရာမွာ ၾကားျဖတ္ ေျပာလိုတာက ျမန္မာ့ရိုးရာမုန္႔မ်ားဟာ ဆန္တို႔ ေကာက္ညွင္းတို႔ကို တိုက္ရိုက္ၾကိတ္ယူျပီး လုပ္ထားတာမို႔ အထက္မွာ ေျပာခဲ့တဲ့ မုန္႔မ်ားလို refined sugar မ်ား မဟုတ္ၾကပါဘူး။ ထန္းလ်က္ရည္တို႔ သၾကားတို႔ေတာ့ ေလွ်ာ့စားၾကေပါ့ေလ)

(၃)အစာစားခ်ိန္ တစ္ခုနဲ႔ တစ္ခုၾကား အရမ္းမေ၀းပါေစနဲ႔။
အရမ္းေ၀းျပီး အရမ္းဆာေနေတာ့မွ အစာစားျဖစ္ရင္ တင္းတိမ္မွဳ ေလ်ာ့နည္းျပီး ကယ္လိုရီမ်ားတဲ့ (တစ္နည္းေျပာရရင္) ကစီဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို ပိုမို စားမိေစတတ္လို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

(၄)မနက္စာကို ျပည့္ျပည့္၀၀ စားပါ။
မနက္စာကို အာဟာရျပည့္ျပည့္ စားျခင္းဟာ သင့္ကို မ၀ေစပါဘူး။ အထူးသျဖင့္ အသားဓာတ္ေလးနဲ႔ အဆီေလး အနည္းငယ္ပါရင္ ပိုျပီး တစ္ေန႔တာလံုးမွာ အစားမမ်ားေစေအာင္ ထိန္းေပးထားႏိုင္တယ္ဆိုတာ က်န္းမာေရးနဲ႔ အာဟာရ ပညာရွင္မ်ား ေတြ႔ရွိအတည္ျပဳျပီး ျဖစ္ပါတယ္။ ကြ်န္ေတာ္လဲ သတင္းတစ္ပုဒ္အေနနဲ႔ ေရးတင္ျပီး ျဖစ္ပါတယ္။

(၅)သဘာ၀အတိုင္း ျပဳျပင္မွဳအနည္းဆံုး အစားအေသာက္မ်ားကို အမ်ားဆံုးစားသံုးပါ။
တတ္နိုင္သမွ် processed food (အဆင့္ဆင့္ ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲထားေသာ အစားအစာ) မ်ားနဲ႔ fresh whole food (လတ္ဆတ္ေသာ သဘာ၀ အတိုင္းရွိသည့္ အစားအစာ) မ်ားကို အစာစားဖို႔ ေရြးတိုင္း ပထမအမ်ိဳးအစားေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် အမ်ားဆံုး ပါေအာင္ ေရြးေစလိုပါတယ္။ ဒါဟာသင့္ကို ဗိုက္တာမင္ႏွင့္ သတၱဳဓာတ္မ်ား ၾကြယ္၀စြာ ရရွိေစျပီး အ၀လြန္ျခင္းကိုလည္း ကာကြယ္ရာ ေရာက္ေစပါတယ္။

(၆)အစားမ်ားမ်ား မစားမိေအာင္ သင္အစားစားေနက် ေနရာကို ျပဳျပင္ပါ။
သင္ေန႔စဥ္ အၾကိမ္အေရအတြက္ အမ်ားဆံုး အစားအေသာက္ စားတဲ့ေနရာ ဥပမာ ထမင္းစားခန္းလို ေနရာမ်ားကို ဆာေလာင္မြတ္သိပ္ျခင္း မ်ားနဲ႔ အငမ္းမရ စားျခင္းမွ ကင္းေ၀းရေအာင္ ေအာက္ပါ အခ်က္အခ်ိဳ႔ကို လုပ္ၾကည့္ပါ။

ထမင္းစားခန္း၊ စားပြဲ၊ ပန္းကန္ စတဲ့ အသံုးအေဆာင္မ်ားကို ၀ယ္ယူသံုးစြဲရာတြင္ တတ္ႏိုင္သမွ် လိေမၼာ္ေရာင္၊ အနီေရာင္၊ အ၀ါေရာင္ စသည့္ အေရာင္မ်ား ေရွာင္၍ အစိမ္းေရာင္၊ အျပာႏုေရာင္ စသည္တို႔ ေရြးခ်ယ္သံုးစြဲပါ။

(၀ယ္ယူျပီးသား ျဖစ္ေန၍ ထပ္မံ၀ယ္ယူရန္ ပိုက္ဆံမရွိေသးသူ မန္ဘာမ်ား အယ္ဒီတာခ်ဳပ္ ကိုေဇာ္ေဇာ္၊ ေလးလႊာ Excel Treasure Tower ေရႊဂံုတိုင္တြင္ မန္ဘာျဖစ္ေၾကာင္း သက္ေသျပကာ အတိုးမဲ့ ေငြေခ်းယူႏိုင္ပါေၾကာင္း........ဟီးဟီး အကိုေရ အခြ်န္နဲ႔ေတာ့ မလိုက္ျပီ Tongue out

ပန္းကန္ခြက္ေယာက္ေတြကိုလည္း ေလးတာေတြ သံုးသင့္ပါတယ္တဲ့။ အထူးသျဖင့္ ဇြန္းခက္ရင္းနဲ႔စားသူမ်ားဆို ဇြန္းခက္ရင္း ေလးေလး ကို သံုးသင့္ပါတယ္တဲ့။ မိမိရဲ့ ပင္မပန္းကန္ကို အစိမ္းေရာင္၊ အျပာႏုေရာင္ သံုးျပီး ဟင္းခြက္ေတြကို ခပ္မွိဳင္းမွိဳင္း အေရာင္ေတြ သံုးၾကည့္ရင္ တကယ္ အ၀င္နည္းေစတာ ေတြ႔ ရွိရပါလိမ့္မယ္။

ေနာက္ျပီး ေနာက္ထပ္ အေထာက္အကူျပဳေစတဲ့ တစ္နည္းကေတာ့ ထမင္းတို႔ ဘာတို႔လို ထပ္ထည့္ရမယ့္ စားစရာေတြကို စားပြဲေပၚမွာ အဆင္သင့္ မထားဘဲ ခပ္လွမ္းလွမ္းမွာ ထားျခင္းပါပဲ။
(အေကာင္းဆံုးနဲ႔ အထိေရာက္ဆံုး နည္းကေတာ့ ထမင္းမစားခင္ အသီးအႏွံ တစ္ခုခု သို႔မဟုတ္ စြပ္ျပဳတ္ တစ္ခုခု ေသာက္ေပးျခင္းပါပဲ)

(၇) သင့္ရဲ့ အစားအစာကို ေက်နပ္ႏွစ္သိမ့္စြာ အာရံုစိုက္စားပါ။
စိတ္လြတ္လက္လြတ္ ေတြေ၀ေငးေမာျပီး စားရင္ ဘယ္ေလာက္စားျပီးသြား ျပီလဲ ဆိုတာ သင့္အသိစိတ္က မွတ္တမ္းမတင္လိုက္ရလို႔ တင္းတိမ္မွဳကို ေနာက္က်ေစတယ္ဆိုတာ ပညာရွင္ေတြ ေတြ႔ထားရပါတယ္။ စိတ္ႏွစ္ အရသာခံျပီးစားရင္ တင္းတိမ္မွဳကို ျမန္ျမန္ရေစျပီး သင့္ရဲ့ဘ၀အေပၚ အေကာင္းျမင္တဲ့စိတ္ကို တိုးပြားလာေစျပီး ေပ်ာ္ရႊင္မွဳကိုပါ အေထာက္အကူျပဳတယ္လို႔ သိရပါတယ္

Last Updated at 2010-06-10 on 03:15:22 Translated by : သီဟသစ္(ေဆး-၂) Mutdfan.com

0 comments:

 

blogger templates | Make Money Online